Σάββατο 1 Μαΐου 2010

H smart & chic πρώτη κολεξιόν της Ρίτας Αττάλα


Ο πατέρας της είναι ο γνωστός Λιβανέζος επιχειρηματίας Αντώνης Αττάλας και η ίδια ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στα κοσμικά δρώμενα. Για πολλά χρόνια δούλευε στη διεθνή μεταφορική εταιρεία της οικογένειάς της, όμως αποφάσισε να κάνει επαγγελματικό... ελιγμό ακολουθώντας τον δρόμο της καρδιάς της και τα τέσσερα τελευταία χρόνια μπήκε δυναμικά στον χώρο της μόδας. Η Ρίτα Αττάλα μιλάει για πρώτη φορά για τον νέο επαγγελματικό εγχείρημά της και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη νέα κολεξιόν της για την Ανοιξη - Καλοκαίρι 2010. 

- Πείτε μας λίγα πράγματα για σας...Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσα στη Βεγγάζη της Λιβύης. Στα δεκατέσσερά μου χρόνια επέστρεψα στην Ελλάδα, όπου και συνέχισα τα μαθητικά μου χρόνια στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Φοίτησα επίσης στη Σχολή Βελουδάκη, απ’ όπου και αποφοίτησα το 1992. Από τότε μέχρι το 2004 εργαζόμουν στην οικογενειακή μας μεταφορική επιχείρηση στο τμήμα marketing, αφήνοντας πάντα ανοιχτό ένα παράθυρο προς τον χώρο της μόδας, που τελικά είναι και το μεγάλο πάθος μου. Η πρώτη επαφή μου με τον χώρο της μόδας έγινε με αφορμή μία συμμετοχή μου σε μια φωτογράφηση ως μούσα των MI-RO. H επόμενη συνεργασία μου ήταν με τη σχεδιάστρια μόδας Φανή Ξενοφώντος, όπου είχα αρμοδιότητες creative director στην εταιρεία Fani Couture. Από εκεί και έπειτα, αποφάσισα να λανσάρω τη δική μου συλλογή με την επωνυμία RATT και ονειρεύομαι πως σε δέκα χρόνια το όνομά μου θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον χώρο της μόδας.

- Πώς προέκυψε στη ζωή σας η μόδα;Ηταν πάντα μέσα μου! Από πολύ μικρή ασχολήθηκα με τη μόδα και πλέον αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά και να παρουσιάσω τη δική μου συλλογή.

- Ποιες είναι προτάσεις σας για την άνοιξη - καλοκαίρι 2010;Η σειρά Ανοιξη - Καλοκαίρι 2010 είναι ένας συνδυασμός δύναμης, απλότητας και πολυμορφίας των ρούχων. Μια συλλογή smart and chic, που απευθύνεται σε άτομα με δημιουργική φαντασία! Σαν ένα «do it your self project». Τα υφάσματα που έχω χρησιμοποιήσει είναι ζέρσεϊ, μπαμπού, cotton, σε συνδυασμό με το δίχτυ. Τα χρώματα που προτείνω είναι κυρίως γήινα, σε συνδυασμό με τα πιο έντονα, όπως το κίτρινο και το μπλε ελεκτρίκ.

- Ποια κατά τη γνώμη σας είναι η πιο καλοντυμένη Ελληνίδα και γιατί;Θεωρώ σε γενικές γραμμές ότι οι Ελληνίδες είναι καλοντυμένες. Αυτή που πάντα θαύμαζα και θεωρώ ότι πάντα ήταν καλοντυμένη και κομψή ήταν η Μελίνα Μερκούρη.

- Στο σόου σας είδαμε τις πιο κοσμικές κυρίες της Αθήνας, οι οποίες είναι και φίλες σας. Πώς έκριναν την απόφασή σας να ασχοληθείτε με τη μόδα; Σας στήριξαν;Εγώ δεν τις βλέπω σαν κοσμικές κυρίες. Για μένα είναι απλώς οι φίλες μου, οι οποίες φυσικά είναι πάντα κοντά μου, σε κάθε μου βήμα και με υποστηρίζουν στις όποιες αποφάσεις μου. Ετσι έγινε και αυτή τη φορά στο νέο, σημαντικό εγχείρημά μου.

- Δεχθήκατε από κάποιους πόλεμο, όταν αποφασίσατε να μπείτε στον χώρο;Οχι, αντιθέτως είχα πολύ μεγάλη στήριξη απ’ όλους. Κυρίως από τους φίλους μου τους MI-RO και από τον Λάκη Γαβαλά. Εγώ θεωρώ ότι στη μόδα πρέπει να είμαστε συναγωνιστές και όχι ανταγωνιστές. Δεν βλέπω κανέναν ανταγωνιστικά και δεν κάνω σε κανέναν πόλεμο. Ο καθένας έχει το στιλ του.

- Ποια είναι τα κομμάτια που θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε στην γκαρνταρόμπα της μια γυναίκα;Ενα μαύρο φόρεμα, ένα λευκό πουκάμισο, ένα τζιν παντελόνι, ψηλοτάκουνες γόβες και ένα λευκό T-shirt.

- Τα ρούχα σας, μάθαμε, πωλούνται και στο εξωτερικό. Μιλήστε μας γι’ αυτό και πώς προέκυψε;Από τη στιγμή που παρουσίασα την καλοκαιρινή μου συλλογή στην Κύπρο, κάποια πράγματα προέκυψαν σαν φυσική εξέλιξη. Με προσέγγισαν κάποιοι επαγγελματίες του χώρου από Γαλλία και Ρωσία που τους ενδιέφεραν τα ρούχα μου και ακολούθησε η συνεργασία.

- Σκέφτεστε να ασχοληθείτε στο μέλλον και με την ανδρική μόδα;Προς το παρόν όχι, ίσως στο μέλλον να προκύψει, αλλά θεωρώ ότι τα βήματά μου πρέπει να γίνονται σταθερά και σταδιακά.

- Ποιος είναι ο αγαπημένος σας σχεδιαστής;Ο Rick Owens, ο Martin Margiela, ο Gaultier και από τους Ελληνες οι Mi-Ro.

- Από πού εμπνέεστε για τις δημιουργίες σας;Από τα ταξίδια και από τις εικόνες που συλλέγω στην καθημερινότητά μου. Παρακολουθώ τους ανθρώπους στον δρόμο, αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες τους και έτσι δημιουργώ και τη συλλογή μου.


«Ολοι έχουν δικαίωμα στη μόδα»!
- Είναι σημαντικό ότι τα ρούχα σας τα βρίσκει κανείς σε πολύ λογικές τιμές. Αυτό το αποφασίσατε και λόγω της οικονομικής κρίσης;Ηθελα απλώς να δημιουργήσω ρούχα για τη σύγχρονη Ελληνίδα που να είναι εντυπωσιακά, ιδιαίτερα, αλλά και οικονομικά. Εγώ θέλω να απευθύνομαι σε όλον τον κόσμο, γιατί όλοι έχουν δικαίωμα να αποκτήσουν ένα καλό ρούχο στην γκαρνταρόμπα τους.

- Τελικά, μπορεί να ντυθεί κάποιος φθηνά και εξίσου καλά;Βεβαίως, άλλωστε το σημαντικό για μένα είναι να νιώθει κανείς ασφάλεια μέσα στα ρούχα του και να εκπέμπει αυτοπεποίθηση, χωρίς όμως να ξοδεύει μια περιουσία γι’ αυτά. Εχουμε και χαρακτηριστικά παραδείγματα από διεθνούς φήμης ανθρώπους, όπως η Kate Μοss, η Μαντόνα και πολλοί ακόμα, που φορούν πολλές φορές ρούχα από αλυσίδες καταστημάτων και είναι εξίσου καλοντυμένοι. Το θέμα είναι να έχεις στιλ. Μπορεί να δώσεις μια περιουσία και τελικά να αποτύχεις στιλιστικά. Οπως λέει και ο φίλος μου ο Λάκης Γαβαλάς, «όσο πιο πολλά ρούχα έχεις στην γκαρνταρόμπα σου τόσο πιο εύκολα κάνεις λάθη».
ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010


To Miss Internet Face, o μεγάλος διαδικτυακός διαγωνισμός ομορφιάς θα γίνει την Τετάρτη 12 Μαίου στις 8 μ.μ. στην Αθήνα, όπου η αρχαία ιστορία συναντά τη ζωντάνια μιας από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Ευρώπη.

Η  θρυλική ελληνική φιλοξενία συμπληρώνει τη φήμη του  Meliá Αθήνας  του ξενοδοχείου που επιλέχτηκε για να γίνει o διαγωνισμός με την συμμετοχή υποψηφίων  απ΄ όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα από καταγωγή.

Τις υποψήφιες γνωρίζει και ψηφίζει το κοινό στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://www.misseuropeface.blogspot.com   που θα αποτελέσει και το 50% της βαθμολογίας τους, μια και το άλλο 50% θα το αποφασίσει η επιτροπή.

Ήδη έχουν ψηφίσει στον διαγωνισμό άτομα από 47 χώρες και  187 πόλεις εκατοντάδες άτομα από την Ελλάδα, από την Πολωνία,  από τις ΗΠΑ, από την Μεγ. Βρετανία,  από την Κύπρο, από την Γερμανία, την..  Ινδονησία, την Γαλλία, το Βέλγιο, την Ρωσία, το... Ιράν,  και άλλες σε ΟΛΟ τον κόσμο.

Εννέα υποψήφιες διεκδικούν  ένα κορυφαίο τίτλο. Στον διαγωνισμό Miss Internet  Face που έγινε πριν λίγες μέρες στο FLOCAFE  στο Ίλιον, επιλέχτηκαν οι 9 υποψήφιες. Το internet γίνεται , πλέον, ο «καθρέπτης» της ομορφιάς   τους και μέσα από μια μεγάλη ψηφοφορία που κράτησε 3 μήνες , θα επιλεγούν οι τρεις πρώτες και θα εκπροσωπήσπουν την χώρα μας σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Στον τελευταίο όροφο, όπου θα γίνει ο διαγωνισμός υπάρχει η  εξωτερική πισίνα, pool bar και εστιατόριο με εκπληκτική θέα της Ακρόπολης και του Λυκαβηττού.

Το Meliá Αthens βρίσκεται στην γωνία των οδών Χαλκοκονδύλη   και Πατησίων και το Τηλ: είναι (0030) 210 3320100 - Fax: (0030) 210 3320200,  
melia.athens@Solmelia.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...