Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Το ξεχασμένο (μαύρο) φόρεμα της Lady D!

Αν και τα χρόνια έχουν περάσει, ακόμη και σήμερα θα μπορούσε να πει κάποιος πως το ύφασμά του διατηρεί κάτι από τη λάμψη της. Το είχε φορέσει λίγες ημέρες μετά τον αρραβώνα της, στην πρώτη επίσημη εμφάνισή της στο πλευρό του πρίγκιπα της ζωής της και πολύ πριν τα πρώτα μαύρα σύννεφα αρχίσουν να σκιάζουν απειλητικά τον γάμο τους, ο οποίος τελέστηκε λίγο αργότερα.

Ο λόγος για το μαύρο φόρεμα που η 19χρονη τότε πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε φορέσει τον Μάρτιο του 1981 σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο Γκόλντσμιθ Χολ, στο Σίτι του Λονδίνου, το οποίο πωλήθηκε προχθές σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 234.000 ευρώ, τέσσερις φορές ακριβότερα από ό,τι αναμενόταν!

Το φόρεμα μέχρι πρότινος ανήκε στη συλλογή ρούχων των σχεδιαστών μόδας Elizabeth & David Emanuel.

«Καθώς πλησίαζε η ημέρα του γάμου της με τον Κάρολο, η Νταϊάνα είχε αδυνατίσει τόσο πολύ που τελικά επέστρεψε το φόρεμα στους Emanuel για να της το στενέψουν, ώστε να το φορέσει σε κάποια άλλη εκδήλωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση της υπεύθυνης του οίκου δημοπρασίας Κέρι Τέιλορ. Η επιδιόρθωση που θα χρειαζόταν ήταν τόσο μεγάλη ώστε τελικά αποφάσισαν ότι θα ήταν προτιμότερο να κατασκευάσουν ένα ίδιο, μικρότερο φόρεμα. Ετσι, το αρχικό αυτό φόρεμα έμεινε ξεχασμένο στη συλλογή του οίκου, μέχρι που ανακαλύφτηκε πρόσφατα και βγήκε σε δημοπρασία. Οσο για την πολύ υψηλή τιμή που έπιασε το φόρεμα, η Τέιλορ τόνισε πως «αυτό δείχνει τη μεγάλη αγάπη που νιώθει ακόμη ο κόσμος για τη Lady D».

Ο νέος ιδιοκτήτης του ενδύματος και ιδρυτής του Μουσείου Μόδας της Χιλής, Γιόργκε Γιαρούρ αποκάλυψε πως μετά τον θάνατό του επιθυμεί να το δωρίσει μαζί με άλλα φορέματα που ανήκαν στην Νταϊάνα στην έκθεση ενδυμάτων της πριγκίπισσας που υπάρχει στο παλάτι του Κένσινγκτον, όπου ζούσε από το 1981 που παντρεύτηκε μέχρι και τον βίαιο θάνατό της το 1997

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!
stavrosalatas@gmail.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...